Sistem Pengurusan Pesakit (SPP)

Maklumat terkini yang diterima, HTAA akan menerima Sistem Pengurusan Pesakit (SPP). Bahagian Perkembangan Perubatan KKM selaku penyelaras Program Perubatan telah bersetuju untuk memperluaskan perlaksanaan Sistem Pengurusan Pesakit (SPP) yang sedang dijalankan secara perintis di Hospital Tuanku Ja’afar, Seremban (HTJS) dan Hospital Port Dickson (HPD) Negeri Sembilan ke Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan (HTAA) pada tahun 2009 bagi menggantikan Sistem Pengurusan Pesakit Dalam (SPPD) yang telah beroperasi di HTAA sejak tahun 1995.

Justeru itu, bagi merealisasikan perancangan perlaksanaan perluasaan SPP ini, Pengurusan Projek SPP KKM yang diuruskan oleh Bahagian Pengurusan Maklumat (BPM/BTMK) akan mengadakan satu taklimat kepada pihak pengurusan hospital pada 29hb. Januari, 2009, bertempat di Auditorium Kompleks Rawatan Harian (ACC), HTAA jam 2.30 petang.

Taklimat ini bertujuan memberi penerangan mengenai skop liputan SPP, fungsi-fungsi dan proses yang terlibat di samping mengadakan juga ‘system walkthrough’ supaya pihak hospital mendapat gambaran sebenar agar dapat mengenalpasti keperluan perlaksanaan sistem SPP di lokasi.

Sasaran pengguna bagi SPP ini adalah para petugas wad-wad dan klinik-klinik, Jabatan Rekod, Sajian Makanan, Unit Hasil dan unit-unit yang terlibat dalam pengurusan pesakit.

About these ads

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: