Sistem Pengurusan Pesakit (SPP)

Maklumat terkini yang diterima, HTAA akan menerima Sistem Pengurusan Pesakit (SPP). Bahagian Perkembangan Perubatan KKM selaku penyelaras Program Perubatan telah bersetuju untuk memperluaskan perlaksanaan Sistem Pengurusan Pesakit (SPP) yang sedang dijalankan secara perintis di Hospital Tuanku Ja’afar, Seremban (HTJS) dan Hospital Port Dickson (HPD) Negeri Sembilan ke Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan (HTAA) pada tahun 2009 bagi menggantikan Sistem Pengurusan Pesakit Dalam (SPPD) yang telah beroperasi di HTAA sejak tahun 1995.

Justeru itu, bagi merealisasikan perancangan perlaksanaan perluasaan SPP ini, Pengurusan Projek SPP KKM yang diuruskan oleh Bahagian Pengurusan Maklumat (BPM/BTMK) akan mengadakan satu taklimat kepada pihak pengurusan hospital pada 29hb. Januari, 2009, bertempat di Auditorium Kompleks Rawatan Harian (ACC), HTAA jam 2.30 petang.

Taklimat ini bertujuan memberi penerangan mengenai skop liputan SPP, fungsi-fungsi dan proses yang terlibat di samping mengadakan juga ‘system walkthrough’ supaya pihak hospital mendapat gambaran sebenar agar dapat mengenalpasti keperluan perlaksanaan sistem SPP di lokasi.

Sasaran pengguna bagi SPP ini adalah para petugas wad-wad dan klinik-klinik, Jabatan Rekod, Sajian Makanan, Unit Hasil dan unit-unit yang terlibat dalam pengurusan pesakit.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: