Komentar dari En. Franky Naul (JKN, Sabah)

Ini adalah komentar yang diterima dari En. Franky Naul di ruangan Keahlian PRPM:-

Senarai Perjawatan 2009 yang dikeluarkan oleh Sumber Manusia KKM baru-baru ini tidak memberi impak yang besar kepada warga rekod perubatan, di mana jawatan Pen. Pegawai Tadbir (Rekod Perubatan) menunjukkan TIADA sama sekali jawatan bagi gred N32 yang diluluskan untuk tahun 2009 berbanding 30 jawatan PPT N32 Eksekutif yang diwujudkan. Apa yang ada, hanyalah 20 jawatan N27 yang diluluskan.

Persoalannya di sini, apa akan jadi dengan kawan-kawan kita yang telah lama memegang jawatan N27? Jawapannya, “aku tunggu pencen ajelah…”

Apa pun, nasib Pembantu Tadbir (Rekod), nampak lebih baik pada tahun ini apabila 5 jawatan baru N26 dan 10 jawatan N22 diwujudkan selain 120 jawatan N17 yang baru. Cuma masih ada persoalan lagi yang perlu dijawab. Adakah jawatan N26 dan N22 Rekod ini akan diisi dari kalangan PT Rekod yang telah lama berkhidmat dalam Perkhidmatan Rekod Perubatan?

Jawapannya; hanya masa akan menentukan.

Saya pun menanti-nanti senarai penuh perjawatan yang telah diluluskan bagi ABM 2009 untuk dipaparkan disini bagi memperincikan hospita-hospital yang mendapat jawatan tambahan tersebut.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: